SharePoint 2016 Kurulumu 2

SharePoint 2016 kurulumuna kaldığımız yerden devam edelim. En son kurulum işlemini tamamlayarak konfigürasyon sihirbazının başlatılmasında kalmıştık. Herhangi bir sebeple konfigurasyon sihirbazını başlatmadan çıkış yaptıysak, daha sonra Başlat menüsünden SharePoint Products Configuration Wizard başlatılabilmektedir.

Konfigürasyon sihirbazı başlatıldığında, bir karşılama penceresi ile karşılaşmaktayız. Next ile ilerliyoruz.

 

Konfigürasyon esnasında başlatılacak veya yeniden başlatılacak servisler hakkındaki uyarıya Yes diyerek ilerliyoruz.

 

Yeni bir Server Farm oluşturmak için aşağıdaki gibi ilgili seçeneği işaretliyoruz, Next ile ilerliyoruz.

 

SharePoint kurulumunu esnasında konfigürasyon veritabanı olarak kullanılacak sunucuya ait bilgileri giriyoruz. İlgili konfigürasyon veritabanına ait tabloların kurulması için yetkili bir etki alanı hesabı kullanıcı adı ve şifresini giriyor, Next ile ilerliyoruz.

 

Kurulumunu yaptığımız SharePoint Server Farm a ait güvenlik şifresini belirlemek amacıyla şifre bilgisini giriyoruz. Bu şifrenin saklanması, Farm a yeni sunucuların katılmasını sağlamak için gerekli olduğundan çok önemlidir.

 

İşte bu kısımda SharePoint 2016 nın diğer versiyonlardan farkı ortaya çıkmaktadır. Biz ilk kurulumumuzu yaparken, elimde lab ortamına ait kaynak yetersizliği olduğundan, Sunucu Rolü olarak “Single-Server Farm” rolünü seçiyorum. Bir sonraki makalemde “Multiple-Server Farm” rollerini ve özelliklerini anlatıyor olacağım. Şimdilik Next ile ilerliyoruz.

 

Bu aşamada SharePoint sunucumuz ile ilgili tüm yönetim ayarlarımızın yapıldığı ilk web uygulaması”SharePoint Central Administration Web Application” için bir port numarası belirtebilir ya da rastgele atanan port numarası ile devam edebiliriz. Ben içinde bulunduğumuz yılı yazdım fakat genel eğilim SharePoint versiyonu (2016) ne ise onu vermek şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bilinen yöntemlerle port atama güvenlik açısından risk oluşturduğu için rastgele kullanmakta faydalı olacaktır. Authentication Provider ı varsayılan olarak gelen NTLM olarak bırakarak, Next ile devam ediyoruz.

 

Artık konfigürasyon sihirbazı ile kurulumumuza ait girdiğimiz bilgilerin doğruluğunu kontrol edip, Next ile devam ediyoruz.

 

SharePoint konfigürasyonunun tamamlanmasını bekliyoruz.

 

Konfigürasyonun başarı ile tamamlandığını gördükten sonra Finish ile kurulum işlemini tamamlıyoruz.

 

Finish butonuna baktıktan sonra SharePoint Central Administration web sayfası açılacaktır. Microsoftun ilk işi, kullanım bilgilerimizi almamıza razı olmamızı istiyor. Tabi ki daha iyi bir hizmet için 🙂 İstediğiniz gibi işaretleyip OK e basarak çıkabilirsiniz.

 

Central Administration web uygulamasından sonraki ilk web uygulamamızı oluşturmak için açılan Central Administration sayfasının sağ üst kısmından sihirbazı kullanarak oluşturmak için sihirbazı başlatıyoruz.

 

Web uygulamamızda çalışacak olan servisler ve servis uygulamaları için yetkili hesabı seçerek Next ile ilerliyoruz.

 

Her web uygulamasının oluşturulmasında sitemizin ismini ve açıklamasını, URL adresinin oluşturulacağı alanı ve sitemizin şablonunu seçiyoruz. Genel olarak en çok kullanılan şablon, İşbirliği (Collaboration) sekmesi altında Takım Çalışması Sitesi (Team Site) şablonudur. OK ile devam ediyoruz.

 

 

Sitemizin oluştuğu ve altında çalışan servislerin listelendiği sayfada site kurulumunun tamamlandığı bilgisini görüyoruz.

 

Sitenin adresine tıklayarak artık sitemizin anasayfası ile karşılaşabiliriz. Bundan sonraki kullanım, SharePoint 2013 ile benzerdir. Uygulama oluşturma, web part düzenleme vb. işlemlerin yapılabileceği bir siteye sahibiz artık.

 

 

Saygılar, kolay gelsin.

About the Author

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir