SharePoint Designer 2010 ve 2013 Önbelleğini (Cache) Temizleme

   26 Haziran 2014   623 kere okundu.      SharePoint 2013

(How to Clean Cache of SharePoint Designer 2010&2013) 

SharePoint Designer, sitelerimizin yönetiminde ve özelleştirilmesinde en büyük yardımcımız. SharePoint Designer ile herhangi bir siteyi açtığımızda, varsayılan olarak bu siteye ait bilgileri ön belleğine kaydeder.

Bazen güvenlik sebepleri ile bazen de sebepsiz bu bilgilerin görülmesini veya SharePoint Designer tarafından tutulmasını istemeyiz. Aşağıda gördüğünüz gibi SharePoint Designer ilk açılışta, bir önceki oturumlarda açmış olduğum sitelere ait bilgileri gösteriyor. Şimdi bunu nasıl temizleyeceğimizi ve bir daha bu bilgileri tutmamasını nasıl sağlayacağımızı görelim.

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_1

Öncelikle eğer açıksa SharePoint Designer programımızı kapatıyoruz. Daha sonra Windows Gezginini (Windows Explorer) açıyoruz ve adres satırına aşağıdaki adresi kopyalıyoruz:

%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\WebsiteCache

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_2

Adresi kopyalayıp “Enter” tuşuna bastıktan sonra, açılan lokasyondaki bütün bilgileri seçip siliyoruz.

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_3

Adres satırına tekrar tıklıyoruz ve bu defa aşağıdaki adresi kopyalıyoruz:

%APPDATA%\Microsoft\Web Server Extensions\Cache

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_4

Adresi kopyalayıp “Enter” tuşuna bastıktan sonra, açılan lokasyondaki bütün bilgileri seçip siliyoruz.

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_5

Ve SharePoint Designer programımızı tekrar açtığımızda aşağıda da görebileceğiniz gibi artık bir önceki oturumlarıma ait bilgileri göstermiyor. Fakat hemen ilk otrumun ardından bu bilgiler bird aha tutulmaya başlanacaktır. Eğer SharePoint Designer oturum bilgilerimizi hiç tutmasın istiyorsak, “FILE” sekmesi altında “Options” a tıklıyoruz.

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_6

Açılan pencereden “General” altında bulunan “Application Options” butonuna tıklıyoruz.

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_7

“General” sekmesi altında “Cache site data across SharePoint Designer sessions” kutucuğundaki işareti kaldırıp, sırasıyla “OK” butonlarına tıklıyoruz.

42_SharepointDesigner2010_2013CleanTheCacheInfoFoto_8

Ve bunan sonra SharePoint Designer oturumlara ait bilgileri önbelleğinde tutmayacaktır.

Not: Silinen bilgiler Geri Dönüşüm Kutusuna gitmektedir. Restore yardımıyla geri yüklenebilir.

Faydalı olması dileğimle…

Görüşmek Üzere….Saygılar…Murat GÜL…


Toplam 1 Yorum Yapılmış.

  1. Ersin CAN dedi ki:

    Elinize sağlık. Hap gibi bilgi maşallah 🙂

Yorum Yapın: Ersin CAN

A

@

W