SharePoint 2013 Alt Sitelerin (Sub Sites) Silinmesi

SharePoint 2013 Alt Sitelerin (Sub Sites)  Silinmesi

(Deleting Sub Sites)

            Bir önceki makalemizde Sharepoint 2013 Site Templateleri hakkında bilgi vermiştik. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hatırlayacağınız gibi iki adet get-itlabs.com ana sitesine ait iki adet alt site (sub site) oluşturmuştuk. İnsan Kaynakları ve Muhasebe Bölümü alt Siteleri… Fakat ikisini de “Publishing Site” şablonunda oluşturmuştuk.

Bir süre sonra bu site türünün yetersiz olduğuna dair şikayetler aldınız. Takım çalışmasına uygun olmadığı yönünde artan şikayetler üzerine, zaten üzerinde çalışamadıkları için herhangi bir doküman bile bulunmayan bu siteleri silmeye karar verdiniz. Tabi daha sonra da amaca uygun olan siteleri oluşturmak üzere…

Bunun için ana sitede iken silmek istediğimiz sitenin ana sayfasına gidiyoruz. Buradaki örnekte önce İnsan Kaynakları sitesini sileceğiz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_1

Açılan sitede “Settings-Site Settings” e tıklayarak aşağıdaki ekran görüntüsüne ulaşacağız.Burada “Site Actions” başlığı altında “Delete this site” linkine tıklıyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_2

Sitenin silinmesi durumunda neleri kaybedeceğimizi, daha doğrusu Recycle Bin (Geri Dönüşüm Kutusu) e göndereceğini anlatan tehdit gibi bir uyarı ile karşılaşıyoruz. Ne yaptığımızı bildiğimiz için “Delete” butonuna tıklıyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_3

Silmeden önce gerek adres satırındaki URL adresinden gerekse bir önceki uyarı penceresindeki “ You are about to delete following Web site: http://….” yazan site adresine son bir kez dikkatlice bakın. Dalgınlıkla ana sitemizi silmeyelim. Her şeyin istediğimiz gibi olduğundan emin olduktan sonra, son uyarıyı da “OK” butonuna basarak geçiyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_4

İşte oldu… İlk oluşturduğumuz alt siteyi böylece silmiş olduk.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_5

Bitti mi? Hayır aşağıda gördüşünüz gibi henüz Muhasebe bölümü için oluşturduğumuz alt siteyi silmedik. Aynı yolları izleyerek bu sitemizi de siliyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_6

Ve gördüğünüz gibi sadece ana sitemiz kaldı. Bazen silmenin hemen ardından alt site linklerinin bulunduğu yerde Error veya site ismi görünmeye devam edecektir. Bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorsanız, Site Settings menüsü içerisindeki “Look and Feel” başlığı altındaki “Navigation” linkini hatırlayacaksınız. Bu linki açıp “OK” tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Hiç bir şey değiştirmenize gerek yok bir nevi bu linklere bir “Refresh” çekmiş oluyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_7

Ya güzel hoş da, bizi neden bu kadar uğraştırıyorsun, bir tuşa basalım iki site de silinsin işte diyenler için de aşağıdaki yolu gösteriyorum. Silinecek site sayısı on beş yirmi adet ise veya silinecek liste sayısı bu kadar çok ise ne yapacağız, onu bir görelim. [Tabi bu arkadaşlar için sildiğim siteleri yeniden oluşturdum :)] Üstelik bu yolla sadece alt siteleri değil, listeleri library leri de topluca silebilirsiniz.

Ana sitedeyken “Settings-Site Settings” e tıklıyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_8

Açılan pencereden ”Site Administration” başlığı altından “Content and Structure” linkine tıklıyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_9

insanKaynakları ve Muhasebe alt sitelerinin yanındaki kutucukları seçiyoruz ve “Actions” butonuna tıklıyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_10

Delete seçeneğine tıklıyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_11

Silme konusunda emin olup olmadığımızı soruyor. “OK” e basıp ilerliyoruz.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_12

İşte silmek istediğimiz siteler silindi.

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_13

Artık ana sitemizde de linkleri görünmemekte…

7_SharepointSubSiteDeletionFoto_14

Artık alt siteleri (sub sites) sildiğimize göre yeni makalelerimizde küçük görevler oluşturup bunları yerine getireceğiz. Bir sonraki makalemizde get-itlabs.com şirketine üç adet bölüm Team Site’ı (insanKaynakları, Muhasebe ve Satış) olusturacağız. Bu sitelerin gerek Quick Launch (sol taraftaki dikey navigasyon) a (Takvim ekleme, görev listesi (Tasks) ekleme vb.) gerekse ana sayfalarına (Üç adet sayfa oluşturup (Page) ana sayfada linkleri olacak) bazı işlemler yapacağız. Ve şirketimizin satış politikasını anlatan Youtube’ daki bir videoyu Satış alt sitesinin ana sayfasına gömeceğiz (embedding).

Bir önceki makalemizde Team Site Template inin görünebilmesi için neler yapılması gerektiğini anlatmıştık. Bu görevleri yapabilmemiz için Site Template lerinizde Team Site Template ini kullanılabilir yapmayı unutmayın. Zaten görünüyorsa bir şey yapmanıza gerek yok.

Üstteki görevleri anlatan yeni makalemizde görüşmek üzere….

About the Author

1 thought on “SharePoint 2013 Alt Sitelerin (Sub Sites) Silinmesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir